Praznik glasbe

POD KROŠNJAMI DREVES

V sodelovanju s slovenskim nosilcem projekta, Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom, smo v Hiši kulture Celje v sodelovanju z območno izpostavo JSKD ter Mestno četrtjo Center letos prevzeli koordinacijo in organizacijo celjske izvedbe Praznika glasbe (Fête de la musique), iniciative, ki poteka že od leta 1982 in združuje več kot 120 držav in 700 mest s celega sveta. Praznik glasbe je 21. junija, ko je dan v letu najdaljši in noč najkrajša in je v ospredju živa glasba na javnih, za glasbo manj običajnih prizoriščih – v Celju pod krošnjami čudovitih dreves v mestu.

Vsi koncertni nastopi se dogajajo na javnih površinah in so za javnost brezplačni. Glasbeniki za svoj nastop praviloma ne prejmejo honorarja, pač pa jih s prostovoljnimi prispevki nagradijo poslušalci. Ker honorarji niso predvideni, ni predvidena niti selekcija nastopajočih. Nastop skušamo omogočiti vsakomur, ki želi muzicirati. Organizatorji poskrbimo tudi za vsa potrebna dovoljenja, povezana z javnimi zbiranji, uporabo zvočnih naprav ter uporabo zaščitenih avtorskih del.

Leto 2020 so in bodo zaznamovale težke okoliščine za glasbeni sektor in vso prireditveno industrijo. Letošnji Praznik glasbe je priložnost, da pokažemo kako bogata in raznovrstna je slovenska glasbena ustvarjalnost in kako pomemba je za vsakdanje življenje vseh ljudi.
Praznujmo skupaj!
Pridružite se projektu preko preprostega spletnega obrazca.