Doroteja Nadrah: Potres

sobota, 15. maj, 13:00-20:00, Muzej novejše zgodovine Celje

Predstava Potres je namenjena eni igralki in samo enemu gledalcu, ki je voden po namišljenem potresu. Občutki gledalca in odzivi na predstavljene scenarije so za predstavo ključnega pomena in Doroteji Nadrah omogočajo, da vsako predstavo oblikuje na neposreden in oseben način in s tem prekine nekatere temeljne gledališke konvencije. Potres se je pojavil kot potreba po ohranjanju živosti gledališča, tako njegovih ustvarjalcev kot občinstva, v času krize (COVID-19). Potres je dogodek, ki najprej poruši stene in vzpostavljen red, a končno poveže ljudi in s tem ustvari potencial za rast in preobrazbo.

Potres je gledališka izkušnja v dvoje, ki raziskuje nujnost sožitja med ustvarjalcem in gledalcem, da bi ohranili živ stik, in je hkrati rojstvo novega sveta, ki je gledališče.

Potres je mesto v oblaku prahu, valovanje ulic, zibanje avtomobilov, vonj po plinu, panika, ljudje v gručah, ki derejo iz stolpnic, zvok reševalnih vozil, telefon brez signala, gledališka predstava za enega_o gledalca_ko in eno igralko, ki raziskuje človeško ranljivost, potrebo po drugem in gledališču.
AVTORSKA EKIPA
Igra: Doroteja Nadrah
Dramaturgija: Lea Kukovičič
Oblikovanje zvoka: Jurij Alič
Oblikovanje luči: Borut Bučinel
Scenografija: Sara Slivnik
Svetovalka za kostum: Tina Bonča
Mentor: red. Prof. Boris Ostan
Produkcija: Hiša kulture Celje in AGRFT
V predstavi so uporabljeni odlomki iz teksta Lucie Isabele Zamora Rivera My Sweet Company