Plesna predstava Shelter/Zaklonišče

V petek, 19. novembra ob 19:30 je v dvorani Plesnega foruma Celje v sklopu našega gledališkega cikla gostovala plesna predstava Shelter/Zaklonišče.


Plesna predstava SHELTER je po besedah ustvarjalcev nov, neobičajen ustvarjalni proces, ki ga navdihujejo ritmi glasbenih partitur v katerih glasba in ples ustvarjata občutek hitrosti, telo silita v gibanje in letenje ter pripovedujejo epsko zgodovinsko pripoved o zgodovini Beograda, razpetega med stalnim rušenjem in gradnjo. Analizirajo kategorijo propadanja, razpadanja, celo tistih struktur, za katere verjamemo, da so večne.

Znotraj tega plesalci zgradijo zaklonišče, zatočišče, ki nam omogoča odpiranje k svetu vsem njegovim kontradikcijam navkljub, in doseganje miru in tišine v središču urbanega vrveža in dramatičnosti vsakdana. Lovijo trenutke zavedanj, da je najvarnejše zatočišče, najsvetejši tempelj – naše telo.


Koreografa: Jonathan Pranlas-Decours in Christophe Beranger
Plesalke: Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović in Tijana Ostojić.

Glasba: Michael Gordon, David Lang in Julia Volfe
Besedilo: Deborah Artman
Trajanje: 35 minut


Predstavo so omogočili Francoski inštitut v Srbiji, Mednarodna platforma Teatroskop, Ministrstvo za kulturo Republike Srbije in Fakulteta za inženirski menedžment v Beogradu.