Koncert Alexandra Gadjieva

V organizaciji Hiše kulture Celje je v torek, 15. februarja, ob 19:30 pred razprodano veliko dvorano Celjskega doma nastopil pianist Alexander Gadjiev.

Občinstvo je navdušil s tremi skladbami Frederica Chopina in slavno Fantazijo v C-duruRoberta Schumannapotem pa se občinstvu, ki je njegov nastop nagradilo s stoječimi ovacijami, zahvalil še z dvema dodatkoma.

Alexander Gadjiev je igral v nekaterih najpomembnejših opernih hišah in koncertnih dvoranah (Teatro La Fenice v Benetkah, Teatro Regio v Torinu, Teatro Alighieri v Ravenni, Kioi Hall in Bunka Kaikan v Tokiu, koncertna dvorana Kitara v Sapporu, nastop v Hyogu Arts Center v Osaki, Salle Cortot v Parizu, Moskovski konservatorij, Salt Lake City, Istanbul, Barcelona, ​​Rim, Milano itd.), naziv BBC-jevega umetnika nove generacije (2019–2021) pa mu je omogočil snemanje v najboljših londonskih studiih, nastope na najuglednejših britanskih festivalih in prizoriščih ter sodelovanje z BBC-jevimi orkestri po Združenem kraljestvu. V zadnjih letih je veliko koncertiral na Japonskem in na festivalih v Švici, Italiji, Nemčiji, Španiji, Sloveniji, Franciji, Avstriji, Rusiji, Turčiji in ZDA.

Avtor fotografij je Robi Valenti.