Kreslin & Momento Cigano

Nepozabna glasbena simbioza med Vladom Kreslinom ter zasedbo Teo Collori in Momento Cigano na ptujskem festivalu Arsana je obrodila sadove. Glasbeniki so se odločili, da se v letu 2022 podajo na ekskluzivno pomladansko turnejo po Sloveniji. Skupaj bodo odigrali le par koncertov, nato pa se vrnili vsak na svojo ustvarjalno pot.

V Celju se ustavijo v četrtek, 19. maja, ko bodo ob 19:30 nastopili v Celjskem domu.

Preplet največjih uspešnic enega najuspešnejših, najprepoznavnejših in najbolj priljubljenih kantavtorjev – Vlada Kreslina in izvrstne mešanice romske in plesne swing glasbe zasedbe Teo Collori in Momento Cigano! Kitarist Teo Collori je leta diplomiral iz jazza na državnem konservatoriju v Celovcu. Živahno in plesno godbo, ki sta jo pred drugo svetovno vojno začela soustvarjati Django Reinhardt in Stéphane Grappelli, Collori vešče prevaja v avtorske skladbe, polne iskrivih aranžmajskih rešitev in navdihnjenih solističnih izletov. V njegovem projektu se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, charlestona in lakastih čevljev.

Vstopnice so po predprodajnih cenah na voljo do 3. maja na spletni strani Mojekarte ter prodajnih mestih Petrol, OMV in trafikah 3DVA.