Glasbene sobotnice: Oče in sin

Sobota, 13. 4. 2019, 10.00, Hermanov brlog

Zgodba o Leopoldu in Wolfgangu Amadeusu Mozartu

Nastopajoči:
Komorni ansambel Hiše kulture Celje


Wolfgang Amadeus Mozart, znameniti čudežni deček, ki je prvo simfonijo napisal pri osmih letih, potem pa še pred najstništvom gostoval po vsej Evropi kot virtuozni pianist, je najslavnejši skladatelj vseh časov. Melodije iz njegovih del, kot so na primer Mala nočna glasba, stavek Alla Turca iz klavirske sonate v A-duru, arija kraljice noči, Figarova svatba, Simfonija v g-molu in variacije na francosko temo, pozna sleherni Zemljan, tudi če nikoli ni bil na koncertu klasične glasbe.

Nedvomno je bil izjemno talentiran, a veliko zaslug za njegove uspehe lahko prav gotovo pripišemo njegovemu očetu Leopoldu, ki je bil njegov prvi učitelj. Tudi sam je bil pomemben skladatelj, še vedno je zelo priljubljena njegova Simfonija za godala in igrače, a so ga v neki meri zasenčili uspehi sina, s katerim si delita slavni priimek.

V letu, ko Leopold Mozart praznuje 300. rojstni dan, bomo obudili nekaj zgodb iz njunega družinskega življenja ter poslušali, na kakšne načine je Leopoldova glasba vplivala na Wolfgangovo – in obratno.


Predstavo Oče in sin lahko izvedemo tudi v vašem vrtcu, šoli ali dvorani v vašem kraju. Za naročilo in več informacij nam pišite na info@hisakulture.si