Kvartet saksofonov Aureum

četrtek, 3. junij 2021 ob 19:30
Narodni dom Celje
Kvartet saksofonov Aureum


Aureum je kvartet saksofonov, ki ga sestavljajo vodilni avstrijski saksofonisti mlajše generacije – Martina Stückler, Johannes Weichinger, Viola Jank in Lukas Seifried. Spoznali so se na Univerzi za glasbo na Dunaju, od koder so kot kvartet zelo hitro prišli na prestižna evropska glasbena prizorišča in sodelovali na festivalih, kot so Musica Juventutis, Jeunesse, Live Music Now, The New Austrian Sound of Music (NASOM) in European Chamber Music Academy (ECMA). Danes nastopajo pod sloganom štirje prijatelji – en zvok.

Saksofon, eden najmlajših glasbenih inštrumentov, je star komaj 180 let in tako pred 20. stoletjem zanj ne obstaja zelo veliko izvirne glasbene literature, kar pa kvartet, prepričan v velik izrazni potencial inštrumenta, pogumno naslavlja s priredbami. Na spored so tako uvrstili nekaj skladb Wolfganga Amadeusa Mozarta, Edvarda Griega in Ludwiga van Beethovna, v drugem delu koncerta pa bo močnejši poudarek na džezovski zvočnosti saksonov, ko bodo izvedli nekaj prepoznavnih glasbenih kompozicij Dava Brubecka, Chicka Coree in Stevena Verhelsta. 

Izvedbo koncerta omogoča Avstrijski kulturni forum.

Cena vstopnice je 12€, za mlade in člane DLUC 5€
Nakup vstopnic je možen na spletni strani www.mojekarte.si, bencinskih servisih Petrol in v trafikah 3DVA ter eno uro pred dogodkom na prizorišču.