Glasbene sobotnice: Peter in volk

Sobota, 13. 10. 2018, 10.00, Hermanov brlog

Glasbena pravljica Sergeja Prokofjeva

Nastopajoči:
Mitja Ritlop, klarinet
Luka Železnik, flavta
Tadej Kopitar, francoski rog
Eva Miheu, oboa
Nuša Komplet Peperko, pripovedovalka


Peter in volk, glasbena pravljica Sergeja Prokofjeva, ki jo je Disney adaptiral tudi na filmsko platno, je verjetno najznamenitejše glasbeno delo za otroke. V zgodbi spremljamo mladega Petra, ki živi z dedkom v hiši na jasi sredi gozda. Nekega dne se odpravi na sprehod, pri tem pa pusti vrata ograje odprta, zaradi česar dedkove race zbežijo v gozd. Pustolovščina se nadaljuje, ko Peter spozna ptico, na vrhuncu pa v zgodbo pride volk, ki ga lovijo lovci. Petru uspe volka rešiti pred lovci in mu omogočiti novo bivališče v živalskem vrtu.

Prokofjevova mojstrovina je bila prvotno napisana za simfonični orkester, a vso magijo zgodbe uspešno pričara tudi priredba za pihalni kvintet, pri kateri otroci prav tako spoznajo vse izpostavljene instrumente: flavto (ptička), oboo (račka), klarinet (mačka), fagot (dedek) in francoski rog (volk). V pripovedi in izvedbi, pospremljeni z videoprojekcijo pripravljeno posebej za to predstavo, vestno sledimo izvirni Prokofjevovi zasnovi.


Predstavo Peter in volk lahko izvedemo tudi v vašem vrtcu, šoli ali dvorani v vašem kraju. Za naročilo in več informacij nam pišite na info@hisakulture.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja