Komedija o artu

četrtek, 24. oktober ob 19:30 premiera
petek, 25. in sobota, 26. oktober ob 19:30 ponovitvi
Likovni salon Celje
Komedija o artu


Ste vedeli, da je Mark Twain izumitelj sponke na ženskem modrcu? Da je Tolstoj svoj najslavnejši roman opisal kot “besedne smeti”, opero pa resno jemljemo zgolj po pomoti?

Izrazito humorno zastavljen avtorski tekst Mihe Firšta raziskuje človekov odnos do umetnosti, v začetku išče čudežni recept za uživanje v le-tej, entuziastično poučuje in hkrati odločno zavrača tezo, da je za uspešno kontemplacijo umetniškega dela potrebno o njem karkoli vedeti. Predstava v na prvi pogled sproščeni, stand-upovski maniri gledalce skozi matematične, konceptualne, kontekstualne in emotivne perspektive popelje v središče gledališkega eksperimenta, kjer se popolnoma zabrišejo meje med funkcijami gledalca, umetnika in samega umetniškega dela. Je lahko vsak vse?

Scenografija predstave je na prvi pogled parodična, a vendar resna likovna razstava z naslovom Antologija likovne umetnosti.

Besedilo in igra: Miha Firšt
Režija: Kristian Koželj
Scenografija: Matija Kovač
Produkcija: Hiša kulture Celje, v sodelovanju s Centrom sodobne umetnosti Celje

Vstopnice so v prodaji na prodajnih mestih Petrol, trafikah 3DVA in na spletni strani mojekarte.si ter eno uro pred dogodkom na vhodu v dvorano.