Živalski karneval

četrtek, 20. februar, ob 19.30,
Narodni dom Celje
Živalski karneval


Živalski karneval je najslavnejše komorno delo francoskega skladatelja Camilla Saint-Saënsa. Zaradi osnovnega koncepta, kjer vsako od glasbil v zasedbi predstavlja eno žival, skladbo v šolah zelo pogosto uporabljajo kot prvo stopnico k spoznavanju glasbenih inštrumentov, starejšim poslušalcem pa fascinantne skladateljeve domislice in virtuoznost poustvarjalcev ponujata prav posebno glasbeno poslastico.
Zgodba o Babarju, majhnem slončku pisatelja Jeana de Brunhoffa je zgodba, ki z bistrimi nauki in dovtipi nagovarja predvsem odraslo občinstvo, Francis Poulenc pa jo je v svojem značilnem slogu inventivno uglasbil in ustvaril eno najpogosteje izvajanih skladb za glasbenike in pripovedovalca.

Umetniški vodja živalsko obarvanega koncerta francoske glasbe, ki ga bodo izvedli glasbeniki Komornega ansambla Hiše kulture Celje, je v Avstriji delujoči slovenski glasbenik Davorin Mori, ki kot dirigent vodi orkester Camerata Sinfonica Austria in redno sodeluje z zborom Dunajske državne opere, kot pianist pa nastopa kot solist, komorni glasbenik, korepetitor in vodja tango zasedbe Piazzolleky.

Zasedba:
Davorin Mori, klavir in umetniško vodstvo; Teja Štremfelj, klavir; Ursula Wöhrer, flavta; Mitja Ritlop, klarinet; Urban Krč, tolkala; Uroš Bičanin in Elisabeth Mori, violini; Hana Lavrinc, viola; Zoran Bičanin, violončelo; Miha Firšt, kontrabas; Kristian Koželj, pripovedovalec

Vstopnina 12 EUR, 5 EUR za mlade do 27 let in člane DLUC.
V sklopu glasbenega abonmaja HkC.

Nakup vstopnic v predprodaji na mojekarte.si in na vseh prodajnih mestih Moje karte in Petrol.
Blagajna v Narodnem domu Celje bo odprta eno uro pred predstavo.