Ljubi me nežno

Ambientalni plesni koncert LJUBI ME NEŽNO

Srečanje, prilagajanje, hrepenenje, magija, žalost, nežnost, spomin.
Očarljivo popotovanje skozi fragmente ljubezenskega diskurza štirih protagonistov; Kristijana in Žigana Krajnčana ter njunih življenjskih sopotnic Tsarine Marinkove Krajnčan in Kristyne Šajtošove.

Dve nenavadni zgodbi sta navdihnili vse štiri, da v svojem prvem skupnem projektu izhajajo iz življenjskih situacij spoznavanja drugega, v kar vključujejo svoje največje ljubezni: do partnerja, plesa in glasbe. Skozi impresivne interakcije klasične in improvizirane glasbe ter natančno postavljenega in improviziranega giba se v koncertu prepletajo čutno-vizualne podobe, v katerih glasba postane oder za dve plešoči telesi, ki svoj jezik razvijata na podlagi medsebojnega prejemanja in dajanja ter deljenja z občinstvom.

Kristijan Krajnčan in Tsarina Marinkova Krajnčan sta glasbenika; on skladatelj, bobnar, čelist, filmski režiser in improvizator, ona klasično izobražena pianistka. Spoznala sta se med študijem na Nizozemskem. Žigan Krajnčan in Kristýna Šajtošová sta plesalca in koreografa; spoznala sta se na plesni delavnici na Kitajskem.

USTVARJALCI
Kristyna Šajtošová – koreografija in ples
Žigan Krajnčan – koreografija in ples
Tsarina Marinkova Krajnčan – klavir
Kristijan Krajnčan – violončelo, efekti
Borut Bučinel – oblikovanje svetlobe in fotografija
Andreja Kopač – dramaturgija

GLASBA
K. Krajnčan, P. Vladigerov, F. Chopin

PRODUKCIJA
Exodos Ljubljana – neprofitno, neodvisno produkcijsko središče, ki že več kot 20 let soustvarja prelomne nacionalne in mednarodne projekte in pri tem sodeluje s svetovno uveljavljenimi kreativci ter s prodornimi mladimi koreografi in režiserji.

KOPRODUKCIJA
Cankarjev dom, kulturni in kongresni center

PODPORA
Mestna občina Ljubljana
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Vstopnice po 12 € (in 5€ za člane DLUC) so na voljo na bencinskih servisih Petrol in OMV, v trafikah 3DVA in spletni strani mojekarte.si.