Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Bralni klub z Iztokom Osojnikom

28 februarja @ 17:00 - 18:00

V sklopu našega “meseca kulture” vas v torek, 28. februarja ob 17:00, vabimo na skupno branje s kultnim slovenskim pesnikom Iztokom Osojnikom v prostorih Osrednje knjižnice Celje.

Zadnji dogodek v sklopu MESECA KULTURE s Hišo kulture Celje ima osebno zgodbo.

In tako, zelo osebno, bom (dasiravno to ni v modi) spisala tudi vabilo za bralni klub z Iztokom Osojnikom in njegovo pesniško zbirko 2021.

Iztoka Osojnika poznam skozi različne zgodbe: kot predavatelja v seminarjih o bralnih klubih v organizaciji KUD Police Dubove, kot prvega prejemnika Veronikine nagrade (1997) in zadnjega prejemnika zlatnika poezije (2022), kot izjemno razgledanega, duhovitega in tenkočutnega človeka, kot pravega prijatelja…

Če bi morala izbrati enega modrega človeka, bi brez dvoma izbrala njega.In ko tako doma sama berem njegovo pesniško zbirko 2021, odlične kritike, ko se udeležim prve predstavitve, se mi počasi izrisuje občutek, da me ta pesniška zbirka preprosto presega, da jo je preveč za enega samega bralca.

Zatorej vas vabim na skupno branje z Iztokom, ki bo takšno kot je Iztok sam – duhovito, odprto, sproščeno popotovanje po skupnih svetovih.

Komaj čakam,
Nuša Komplet Peperko

Podrobnosti

Datum:
28 februarja
Ura:
17:00 - 18:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

Hiša kulture Celje

Prizorišče

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg
Celje,
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran