Leon Firšt: Moj glasbeni svet

19. september ob 19:30
Narodni dom Celje
Leon Firšt: Moj glasbeni svet


Več kot deset let je minilo od krstne izvedbe prve simfonične pesnitve Leona Firšta, takrat še osnovnošolca, ki se je zgodila v dvorani Narodnega doma Celje. Od takrat je prejel kopico nagrad, vključno s Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani, prvo nagrado elitnega skladateljskega tekmovanja na Filipinih, Kristalni grb Mestne občine Celje in danes velja za najprodornejšega slovenskega skladatelja mlajše generacije, ki ga redno izvajajo slovenski profesionalni orkestri, eminentni evropski solisti in njegovi prijatelji, kar mu, kot večkrat poudari, pomeni največ.

Njegov opus obsega simfonično, komorno in solistično glasbo, z velikimi uspehi pa ustvarja tudi zabavno glasbo, glasbo za film in gledališče, operno in operetno glasbo, muzikale, kjer se je proslavil z izjemnim uspehom muzikala Veronika Deseniška in televizijskim muzikalom Butalci ter jazz glasbo, ki jo zelo uspešno tudi izvaja kot pianist. Na osrednji proslavi ob stoti obletnici Univerze v Ljubljani bodo krstno izvedli njegovo megalomansko celovečerno delo za simfonični orkester, big band, igralce in plesalce.

Na otvoritvenem koncertu našega glasbenega abonmaja bo z godalnim orkestrom in jazzovsko zasedbo svojih glasbenih sodelavcev predstavil presek svojega dosedanjega skladateljskega delovanja ter nekaj novih del, napisanih prav za to priložnost

Spletni nakup vstopnic mojekarte