Schubertova Postrv

četrtek, 24. september 2020 ob 19:30
Narodni dom Celje
Schubertova Postrv


Franz Schubert je zgodnjeromantični mojster samospevov, na današnjih koncertnih sporedih pa po vsem svetu redno izvajajo tudi njegove simfonije, sakralno glasbo, opere in obsežen opus klavirskih in komornih skladb. Prav v slednjih je pogosto uporabljal melodije iz svojih samospevov, po katerih so tudi poimenovane. Med drugimi godalni kvartet Deklica in smrt in klavirski kvintet Postrv, ki bo izveden na otvoritvenem koncertu nove sezone. 

V prvem delu koncerta bo sopranistka mariborske operne hiše Andreja Zakonjšek Krt izvedla cikel Schubertovih samospevov, v drugem delu pa bodo klavirski kvintet Postrv izvedli Matej Haas, koncertni mojster Salzburške filharmonije, Nejc Mikolič, solo violist opernega gledališča v Celovcu, profesor komorne igre na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani Zoran Bičanin, kontrabasist Miha Firšt in pianistka in profesorica klavirja na Univerzi za umetnost v Gradcu Maja Gombač Haas, ki je tudi umetniška vodja koncerta.

Cena vstopnice je 12€, za mlade in člane DLUC 5€
Spletni nakup vstopnic
Nakup vstopnic je možen na spletni strani www.mojekarte.si, bencinskih servisih Petrol in v trafikah 3DVA ter eno uro pred dogodkom na prizorišču.