Živalski karneval in Zgodba o Babarju

20. februar ob 19:30
Narodni dom Celje
Živalski karneval in Zgodba o Babarju, majhnem slončku


Živalski karneval je najslavnejše komorno delo francoskega skladatelja Camilla Saint-Saënsa. Zaradi osnovnega koncepta, kjer vsako od glasbil v zasedbi predstavlja eno žival, skladbo v šolah zelo pogosto uporabljajo kot prvo stopnico k spoznavanju glasbenih inštrumentov, starejšim poslušalcem pa fascinantne skladateljeve domislice in virtuoznost poustvarjalcev ponujata prav posebno glasbeno poslastico.
Zgodba o Babarju, majhnem slončku pisatelja Jeana de Brunhoffa je zgodba, ki z bistrimi nauki in dovtipi nagovarja predvsem odraslo občinstvo, Francis Poulenc pa jo je v svojem značilnem slogu inventivno uglasbil in ustvaril eno najpogosteje izvajanih skladb za glasbenike in pripovedovalca.

Umetniški vodja živalsko obarvanega koncerta francoske glasbe, ki ga bodo izvedli glasbeniki Komornega ansambla Hiše kulture Celje, je v Avstriji delujoči slovenski glasbenik Davorin Mori, ki kot dirigent vodi orkester Camerata Sinfonica Austria in redno sodeluje z zborom Dunajske državne opere, kot pianist pa nastopa kot solist, komorni glasbenik, korepetitor in vodja tango zasedbe Piazzolleky.