Slovenska glasba danes

četrtek, 25. februar 2021 ob 19:30
Narodni dom Celje
Slovenska glasba danes


Na koncertnih sporedih glasbenih abonmajev prevladujejo zveneča imena evropske glasbene zapuščine, zato včasih spregledamo, da tudi v našem prostoru danes prekipeva od ustvarjalnosti mladih in bolj izkušenih slovenskih skladateljev, ki drzno raziskujejo nove glasbene izraze in pristope k razvijanju svojih glasbenih zamisli.

Prav gotovo med najbolj predane in v svetu uveljavljene interprete slovenske sodobne glasbe sodi akordeonist Luka Juhart. Profesor harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani je krstno izvedel več kot šestdeset kompozicij uveljavljenih skladateljev z vsega sveta, redno sodeluje z Vinkom Globokarjem, Urošem Rojkom, Vitom Žurajem in nastopa na najprestižnejših festivalih po svetu, vključno s festivalom v Luzernu in BBC Proms. Ob tem pa ostaja uspešen in entuziastičen pedagog, kar dokazujejo uspehi njegovih diplomantov ter Studia za sodobno glasbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer pod njegovim mentorstvom študentje spoznavajo sodobne izvajalske tehnike in glasbene izraze.

Cena vstopnice je 12€, za mlade in člane DLUC 5€
Nakup vstopnic je možen na spletni strani www.mojekarte.si, bencinskih servisih Petrol in v trafikah 3DVA ter eno uro pred dogodkom na prizorišču.